Campionatul Naţional de Off Road revine la Iași  prin Cupa ”Tester Grup 25 de Ani”, organizată de ADVENTURE 4X4 IAȘI Între 8-11 noiembrie, competiţia sportivă va fi completată de un eveniment de aventură și off road deschis publicului larg, pe platoul Păun, comuna Bârnova

 

Off Road-ul este un sport 4x4 de o spectaculozitate extraordinară, ce angrenează atât agilitatea șoferului, cunoșnţele despre mașini, dar mai ales iubirea pentru natură și aventură. La Iași, un club de pasionaţi ai ”baletului pe 4 roţi” – Clubul Adventure 4x4 Iași, a strâns întreaga comunitate în jurul acestui sport și a readus la Iași etapa de campionat ce se va numi în acest an ”Tester Grup 25 de Ani”.

Concursul cuprinde două zile de traseu TROPHY, ce acoperă cele mai abrupte pante și râpele pădurilor din jurul Iașului, în zilele de vineri și sâmbătă, 9-10 noiembrie. Punctul culminant al compeţiei va fi sâmbătă, începând cu ora 14:00, pe platoul Păun, comuna Bârnova, unde toate mașinile din competiţie vor da un spectacol de cai putere și abilităţi extraordinare, la proba Superspecială de TRIAL.

Concurenţii se pot înscrie la cele 5 clase de dificultate: Hobby, Standard A, Standard B, Open și Extrem, atât on-line, pe site-ul www.cnor-fras.ro, cât și la secretariatul compeţiei în incinta Hotel Motel Bucium în data de 8 noiembrie 2018 începând cu ora 14:00.

Compeţia sportivă va fi completată de un eveniment deschis publicului larg, de sâmbătă până duminică, 10-11 noiembrie, în intervalul 10:00-18:00, pe platoul Păun, comuna Bârnova un eveniment ce promovează aventura și ieșirile în natură atât pentru iubitorii de motoare cât și pentru întreaga familie.

Tester Grup, la aniversarea primilor 25 de ani de existenţă, se alătură compeţiei sportive cu o componentă antrenantă, oferind șansa tuturor pasionaţilor să testeze mp de două zile modele 4x4 de la 13 mărci auto, în condiţii de off road și nu numai.  Evenimentul va fi completat de o zonă de street food, muzică și acvităţi în aer liber.

Programul Cupa ”Tester Grup 25 de Ani”:

ZIUA 1: Joi, 8 noiembrie 

▪ 14:00-22:30 – Înscrieri în compeţia sportivă (Motel Bucium)

ZIUA 2: Vineri, 9 noiembrie 

▪ 09:00 - Start oficial & start stagiu de traseu TROPHY din parcul tehnic (parcare Motel Bucium)

ZIUA 3: Sâmbătă, 10 noiembrie  ▪ 09:00 - Start stagiu de traseu TROPHY (parcare Motel Bucium) 

▪ 10:00-18:00 – Eveniment de Aventură și sesiuni de test drive în off road (sat Păun, com. Bârnova)

▪ 14:00 - Proba superspecială TRIAL (sat Păun, com. Bârnova)

ZIUA 4: Duminică, 11 noiembrie

▪ 09:00 – Premierea

▪ 10:00-18:00 – Eveniment de Aventură și sesiuni de test drive în off road (sat.Păun, com. Bârnova) 
 

Organizarea unei competiţii 4x4 este posibilă prin autoritatea unui club sportiv afiliat la Federaţia Română de Automobilism Sportiv, dar și prin disponibilitatea membrilor de a-și aloca energia, timpul și resursele materiale într-un astfel de proiect. Aceste competiţii nu se pot ţine fără sprijinul autorităţilor: naţionale (F.R.A.S., M.T.S., C.N.O.R.) și locale (Romsilva, Mediu, I.S.U., Jandarmerie, U.P.U., primării, poliţie rutieră) și contribuţia financiară și logiscă a partenerilor și a sponsorilor.