ISTORIC CNOR

Primul concurs de off-road desfasurat in Romania a fost Carpat Trophy. Prima editie a fost in anul 1996 si s-a tinut  pana in 2005. A avut o numeroasa participare internationala dar si echipe din tara noastra.
Au fost inceputurile off-road-lui romanesc.
Puteti citi despre aceste aventuri accesand linkul: http://carpat-trophy.dordeduca.ro/
In anul 2002 are loc prima editie Transilvania Adventure Trophy (TAT) concurs ce a s-a tinut an de an pana in 2011. A fost o competitie ce a devenit repede cunoscuta in toata Europa, fiind unul dintre cele mai bine cotate Trophy-uri pe echipe. In editia din 2009 a reusit sa stranga peste 100 de echipaje la start.

Iata cativa dintre participantii romani de la prima editia a TAT:

-Gigi Gavrila
-Liviu si Tiberiu Stan
-Gabi si Raluca Nicolae
-Tudor Dranga
-Cristi si Mihai Doxan
-Silviu Blaj
-Adrian Ghimbir
-Bucur Milancovici
-Gyula Kirkosa
-Andrei Feldman
-Echipa ARO

Puteti sa vedeti poze de la editile TAT in linkul urmator: http://www.transilvania-trophy.com/
Incepand cu anul 2000 cand exista numai o singura clasa,  au aparut si concursuri de weekend: Campulung (Gigi Gavrila) , Cluj (Gyula), Cugur (Adi Nicoara), Arad (Silviu Blaj), Iasi (Bogdan Pavlov), Mures (Liviu).

In 2004, organizatori concursurilor de mai sus, s-au intalnit pentru prima data  pentru a discuta probleme legate de regulament, de calendarul etapelor si de clasamente, punand bazele pentru ce este, astazi, campionatul national de offroad.

Castigatori la clasa EXTREM pana la intrare in FRAS (2010):

2004: Dan Kiraly + Barna Kiraly
2005: Costantin Porfir (Piciu) + Robert Kovacs
2006: Bucur Milancovici + Maurilio Zani
2007: Claudiu Ugran + Barni-Attila Ravasz
2008: Sorin Craiovan (Craiu) + Maurilio Zani
2009: Silviu Drelciuc + Daniel Mariscariu

Unul dintre cele mai grele concursuri de o saptamana a fost REA (Romanian Extrem Adventure) ce s-a desfasurat la Buzau intre 2008 si 2011) fiind organizat de Florin Radu(Floyota). Tot el a organizat in 2006 si 2007 MUSAIOS. Toate editiile REA si Musaios au facut parte din camionatul national de offroad.

Site-ul competitiei este: http://www.romanianextremeadventure.ro

Incepand cu anul 2010 fenomenul off-road din Romania s-a afiliat la Federatia Romana de Automobilism Sportiv, Florin Radu (Floyota) a reusit sa adune cluburile de off-road si sa le afilieze FRAS luand astfel nastere Comisia Nationala de Off-Road (CNOR).

Incepand cu anul 2010 off-roadul este sport recunoscut de ministerul sportului :)